czwartek, 19 sierpnia 2010

Masowe wafelki


Propozycja na dziś to wafelki tak słodkie, że aż się chce rzy... tzn. żyć ;) Cały ich urok w tym, że przygotowuje się je w miarę szybko a zjada jeszcze szybciej.

Składniki:
- opakowanie wafli
- opakowanie masy krówkowej
- budyń o smaku krówki lub toffi
- dżem (w tej opcji brak, bo baba nie lubi)

Sposób przygotowania:
1. Babę wyslij do galerii, niech nie przeszkadza i nie wyjada masy,
2. Masę podgrzej żeby się lepiej rozsmarowywała,
3. Przygotuj budyń,
4. Masuj kolejne wafle: masą, dżemem, masą, budyniem, ostatnim, nieposmarowanym nakryj pozostałe,
5. Połóż ostrożnie na wierzch coś ciężkiego (najlepiej dużą deskę a na niej garnek), żeby wafle się dobrze skleiły i nie zniekształciły,
6. Jeszcze nie dzwoń po babę, teraz możesz powylizywać resztki masy, dżemu i budyniu :D
7. Jedz ile wlezie, bo jak baba niewytrenowana to ją nogi zaczną boleć od tego łażenia (też nie mogłem w to uwierzyć, ale to możliwe ;D) i wróci robić spustoszenie. Ale jak dobrze pójdzie to załapie się tylko na ostatni kawałek, żeby pochwalić, że dobre i na zmywanie (jeśli nic sobie nie upatrzyła to zmywasz niestety Ty, no chyba, że baba sobie coś w sklepie upatrzyła i chce, żeby jej kupić to wtedy jest szansa, ale w sumie nie wiem co gorsze ;)).

2 komentarze:

  1. Nareszcie doczekalam sie!!! Pozdrawiem Jagienka!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam na blogową zabawę w Lubię... szczegóły http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń