środa, 2 czerwca 2010

Zacne racuchy

Gdyś zmęczon po południu, a gość w dom Ci wjechać chce dzwoniąc za pięć dwunasta, a Tyś paluszków ani sernika niet to uruchamiaj produkcję racuchów, a zapamiętan zostaniesz jako gospodarz dobry, co zawsze dobre wino na stół gotów postawić i przyjąć pod dach wędrowca strudzonego. Dla kucharza jak lis sprytnego 26 minut i 36 sekund namierzyć można na te czynności, a i to aż nadto będzie na te słodkości.

Składniki:
- serek homogenizowany
- jajko
- jabłko drobno pokrojone
- 2 łyżki mąki

Sposób przyrządzenia:
1. Każ babie przygotować składniki, a potem z kuchni wygoń,
2. Jabłko posiekaj,
3. Do miski wrzuć wszystko i wymieszaj porządnie, coby masa konsystencję gęstej śmietany miała (w razie konieczności dodaj mąki),
4. Patelnię rozgrzej i oleju polej, pierwszą kolejkę wrzuć i aż się przyrumieni czuwaj,
5. Odwróć na drugą stronę, przyrumienione zdejmij, później jak w punkcie 4. postępuj
6. Jak już cały talerz nasmażysz do gości zanieś i z uśmiechem podaj

Smacznego





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz